Scheepssloop

Recycling

De recycling (sloop) van drijvend materieel is een vak apart. Stolk's Handelsonderneming is hierin gespecialiseerd door jarenlange ervaring en kundig personeel. Onze werf is ideaal gelegen aan de Rietbaan, een aftakking van de rivier De Noord. Dit maakt het mogelijk om drijvende objecten over water aan te voeren en deze direct aan het sloopponton aan te leggen.  

Object aanbieden

Wanneer u een schip, ponton, duwbak of ander (drijvend) object wilt aanbieden voor de sloop, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Stolk's Handelsonderneming biedt u gunstige prijzen. U kunt ons per mail en telefoon bereiken. Om tot een juiste prijsopgave te kunnen komen ontvangen wij graag de naam van het object, de huidige ligplaats en de afmetingen. Houdt u deze daarom bij de hand wanneer u contact met ons opneemt. 

Werkwijze

Om het object te kunnen slopen wordt deze op het sloopponton gedreven. Door de helling ervan valt het voorste gedeelte van het object bij laag water droog. Dan worden er een aantal deellijnen vastgesteld, afhankelijk van de afmetingen van het object. Deze secties worden nadat ze zijn losgebrand op de sloopvloer gehesen. Daar worden de secties verder verkleind. Dit vindt plaats op onze jaarlijks gekeurde en recent volledig geinspecteerde en gereinigde vloeistofdichte sloopvloer.