"Ondernemend Nederland, de wereld van water, olie en gas", RTL 7

Ondernemend Nederland is een zakelijk programma waarin alle ins en outs van ondernemend Nederland onder de loep worden genomen. Het programma is een specialistisch platform dat ondernemers in Nederland stimuleert.

In Ondernemend Nederland wordt de kijker meegenomen in de wereld van verschillende ondernemingen. De ZZP-er maar ook de CEO van een beursgenoteerd bedrijf komt aan bod.

Wekelijks staat er een ander onderwerp centraal. Van Innovatie tot Duurzaamheid. Van Water tot Communicatie. Weetjes en nieuwe ontwikkelingen van de meest uiteenlopende branches worden besproken die ook voor ondernemers interessant zijn en hen op nieuwe ideeën kunnen brengen.

Bekijk hier de uitzending op uitzending gemist. 

 

"De wilde keuken" van Wouter Klootwijk

Eind november 2014 heeft de televisieploeg van het programma "de Wilde Keuken" met verslaggever Wouter Klootwijk opnames gemaakt op en van ons terrein. "De Wilde Keuken gaat in het ijzer, kookt op een kachel, zelf gemaakt van oud ijzer van een scheepssloperij, bakt wafels op een gietijzeren putdeksel en doet de was in een Dutch oven. Programma rond de onstuimige keuken van Wouter Klootwijk met alledaagse vragen waar de 'huishoudjournalist' wakker van kan liggen". Op 20 februari heeft de uitzending plaatsgevonden op NPO 2. Bekijk hier de uitzending met beelden van ons terrein. 

20feb foto afl3 IJzer a copyright Bureau Voorlichting

 

Spectaculaire politie-oefening

Begin november 2014 hebben wij ons terrein beschikbaar gesteld voor een uitgebreide oefening voor Politie ZHZ. Dit was een bijzonder schouwspel. Tijdens de oefening liepen politiemensen in kogelvrije vesten rond op het terrein met getrokken wapens. Hoog in de werkkraan zat een zogenaamde actievoerder van een milieubeweging die naar beneden dreigde te springen. Er werd zelfs een ambulance op het terrein geroepen om de oefening zo echt mogelijk te laten zijn.

trainingsdag-Politie-ZHZ-Stolk-1trainingsdag-Politie-ZHZ-Stolk-2 

 

"Vijf beelden op een kromme", Frans de Wit

Geplaatst op een flauw gebogen lijn over een lengte van 120 meter langs het kruispunt voor het Museum Naturalis in het talud van de Plesmanlaan in Leiden verbinden de vijf beelden het 17-de eeuwse gedeelte van het voormalige Pesthuis met de 20ste eeuwse nieuwbouw van Naturalis. De vijf beelden, die elk uit twee zuilen bestaan, scheppen samen een ruimte, een stilte voor het museum. Bekijk hier het interview met kunstenaar Frans de Wit over het kunstwerk "Vijf beelden op een kromme".

De beelden zijn opgebouwd uit grote stukken geperst scheepsschroot, afkomstig van ons terrein. Frans de Wit lastte de stukken geperst staal in hun ontmoeting aaneen. Zij vormen zich tot zuilen van ingehouden oerkracht. Het zijn pilaren van golvende stalen abstracties. Variërend in hoogte van 6,5 tot 9 meter en met een totaal gewicht van 160 ton verrijzen tien sculpturen twee aan twee als imposante reusachtige wachters, als rijzige, oude bomen.

 vij beelden op een kromme